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COMPTROLLER GENERAL OF ‘THE UNITED STATEY
WASHINGTON, E.C. 2088

L] . ®

Trans Country Van Lines, Inc,
International Teniinal
3300 Vaterans lighway
Bokemia, long Ioland, Wew York 11716

Attention: Larry Binenfeld
‘Andit Control

Gintlement

Referencn is wade to your letter of Jugust 13, 1973, file
7301~R-21~073, requesting reconsideration and review of two
daduction actions taken from revenuaes otherwise payable to your
corporation taken in cemnection with a shipment of electronic
equipment from the General Electric Company, Syracusea, Hew York,

o to Eglin Alr Force Bose, Florida, 'The shipment was on a com~
narcial bill of lading and in connection with which ahiprent
Govarnment bill of lading D~0836089 subsequently also was issued.
The firat deduction In the sum of £674.55 was effected on
Septembar 3, 1969. The second deduction, in the swa of $1,743
you say, was made on July 24, 1973,
In order to determins if the second reported deduction of
$1,743 was pyoper, wve must first review the legal basis nf the
sarlior deduction of §674.55. This initial duduction resulted
bacaune of some question whether the Government: bill of lading
-(GBL) or the cotmarcial bill of lading was the affective lepal
documentation covering the shipmenc of the elactronie equipment,

Our rerords show a comuercial bill of lading wwas issucd in
raferance t¢ the shipment on July 7, 1967, and that later & GBL
bearing a notation "Converted from attached Commercial Bill of
Lading % * %" yag issued on Decembar 6, 1967,

In auditing the chaxgea on tha GEL.our Transportation and
Claimo Division discovered that tha Government was charged at
the commorcial tariff rate, rather than the reduced Goveinment
rate provided hy Trans Country's Tender No, 50. A notice of
overcharge was issued for the difference bastween the two rateo .
amounting to 5$674.55, and in the abaonca of a voluntary refimd
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of the amount, the $674,55 was recovered by deduction fxow
the revenues otherwise payable to you,

In oxder to ‘make & determination of whether the commarcial
or the Gbvaynmént bill of lading was the affective documantavion
for tha shipment, it ie necessary to examine the notations on She
Trans Country comnarcial bill of lading, The only notation on
the commerciel bill of lading concerning a povsible converaion ro
a GBL is an "X" 1ovatcd in a box pxeceding the letcors "GBL,"
it appears below: .

"“TOTAL CHARGES /7‘cucz [leep [Je,0.0, & 6.B.L, fT
It was your poaitiou that the "X" was a typographical error and '
did not purport to constitute an intention of a conversion to a
GBL, You further contended that the "X" is anrbiguous and could
also be intarprated %0 mean & "C,0 D.' shipuent since the box
preceding "“4,8,L," follows "C,0,D.", While thie ambiguiry ar to
the meaning of the inperted g 1g attributable t¢ an apparent
defect in the Trare Country commercial bill of lading, the real
question is whether such notation is aufficient to notify the
carrier that it was the intention of the carriers to convert the
comnercial to a Govarnmemt bill of lading, In your letter of
June 10, 1972, you indicated that the notation failed to weetr the
requiraments of Trans Country Tender No. 50, section 10, That
section, outlining the scope of the offer reads an follows:

"I AM (WE ARE) AUTHORIZED TO AND DO TERERY OFFIR
ON A CONTINUING BASIS TO THE UNITED STATES GOVERNMENT,
BEREINAFTER CALLED THE GOVERNMENT, PURSUANT TO SECTION
22 OF THE INTCRSTATE COMMERCE ACT, OR OTHER APPROPRIATE
AUTRORITY, THEG TRANSPORTATION SERVICES MEREIN DESCRIBED,
SUBJECT TO THZ TERMS AN) CONXDITIONS WEALIN OTATED, THE
PROPERTY TO VHICH RATES MERETH APPLY MUST BE SHIPPED RBY
OR FOR TUE GOVERNMEWT (1) ON GOVERIMENT DILLS OF LADING,
(2) ON COMMENCIAL BILLS OF LADING ENDORSED TO SHOW TIAT
SUCH EILLS OF LADING ARE TO BE EXCHANGED FOR GOVERNMENT
BILLS OF LADTNG AT DESTIMATION, OR (3) ON COMIERCIAL
BILLS OF LADING EUDORSED WITH THE FOLLOVWING LEGEND:
'TRANSPORTATION HEREUNDER I8 FOR THE GOVERNMENT, AND THR

ACTUAL TRANSPORTATION COSTH PAID TO THE CARRIER(S) BY L

-

‘TN SHIPPER OR RECEIVER IS TO BE REIMBURSED BY THE .
. GOVERNMENT, ' .

You'thafcafter indicate that you did not receive the GBL from the
consigneo at time of delivery, but instead weresent the GBL by the
shipper aix montho after the fact,
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Also in 5 GAO 3050,10, our regulations provide that:

M % * When proparty for tha account of the
United States unavoidably woves on A commercial
bill of lading ox commexcial expvess receipt undey
circumstances not authorimed by 5 GAO 3017, the
woxrds !'TO BE, CONVERTED TO A GOVERNMENT BILIL OF,
LADING' ‘nust be placed on the original commercial,
document and ¢on all copies thareof in a conspicuous
mannar, The original commercial document must bae
jmmediately forwarded by the shipper to the-Govern-
ment official who authorized the ahipuwernt or may,
by agreement with the cuarrier recelving such ship-
ment, be surrendered to the caxrier, or {ts agent,

- to accompany the shipment or, ac the discretion of
" tha carrier, to bo transmitted to dectination by
such other means as the carrier may elect,”" ~

General transportation principles dictate that wharae a taviff
requives the making of a particular notation on the bill of lading
ea a condition pracedent to the use of a rate, such rate may not be
applied 1f the notation is not made an required by tariff, See
Good-Hopking Lumber Co, v, Great Northern Ry. Co,, 5% I.C,C. 99
(1918); Embassy Distributing Ce., Inc, V. Mestern Carloading Co.,
280 I.C., 229. 234 (1951); and Winthrop Laboratories Div,, Sterling
Drug v, Lorn's, 325 I,C.C. 0654 (1964) .

Thus the question is whether the "X preceding "G,B,L.," on the
cormarcial bill of lading roasonably apnrises the carxieyr that there
ig to be a zonversion to a GBL., In deeiding this issue we recognize
the fact that the commercial biil of lading was actually converted
tn a Covernmant bill of lading, but thie does not in iteelf waive

. tho defect of the omission of tha required bill of lading endorse-

ment, In lipght of the fact that the loca~ion of the "X" could give
risce to two interpretations, nelther of walch indicate a clear
intentionp to convert to a Government’; bi)l of lading, that a com-
werclal tariff was specificd on the cornmercial bill of lading rather
than a quotation 22 tariff, and because ttre commercial bill of lading
was not converted at destination, it is our opinion that the nota-
tions on the comraercial bill of lading did not aubatanrially comply
with the Government regulutions and Trans Country' B tarlff, .

' Accordingly, we have today instructed our Transportation and
Claims Divisicn, on vaerification of the second deduction of $1,743
you report was made, to refimd the sum of $674.55 representving the
amount of the first improper deduction, , In light of this decision,
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ve find that the Governmeut bill of lading was without effect as
to the shiprent and the amount paid thereon Tapresents a clearly
eyroneous payment which was vequired to be refunded, See United
States v, Wurts,, 303 U,8, 414 (1938); United States v, Munsey
ZTruet Campany, 332 U,S, 234 (1947); Cherry Cotton Mills v, United
Btates, 327 U,8, 536 (1946), Also we ave unuware of any statute
of limitations which woulid preciude us, at this tine, from
recovaring prowmes paid out in ervor en a bill of lading which
vas inoperative, under wvhich no sarvice was rendered the United
States, and as to which shipnent the carrier was already paid the
freight chargen due it by the consignor, .

Sincervaly yours, :
Paul G, Dembling

For the Comptroller General
of the United SBtaten
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